Alles voor een gelukkige en gezonde zwangerschap

Alles voor een gelukkige en gezonde zwangerschap

Of je nu in verwachting bent, nieuwsgierig of gewoon op zoek naar alles wat met baby’s te maken heeft, waardevolle informatie over zwangerschap is altijd welkom. Alles wat nodig is voor een spannende, gelukkige en succesvolle ervaring vind je hier!

Je voorbereiden op de komst van de baby

Zwangerschap is een van de meest gekoesterde tijden voor elke vrouw, de website www.babyopkomst.nl biedt deskundige artikelen en advies om er het beste van te maken. Ontdek gezond eten tijdens de zwangerschapsweken, tips voor lichaamsverzorging, prenatale oefeningen en omgaan met kwaaltjes tijdens de zwangerschap. Plus hoe je een sterke band kunt vormen tussen de aanstaande moeder en haar ongeboren kind terwijl je je voorbereidt op hun komst!

Waardevolle informatie over de bevalling

Bevallen kan een intens persoonlijke reis zijn. Baby Op Komst biedt waardevolle informatie over verschillende bevallingsmethoden, tips voor pijnbestrijding en ademhalingstechnieken, maar ook inspirerende verhalen van andere moeders over hun ervaringen tijdens de bevalling. Verder zijn er praktische tips beschikbaar over het creëren van een optimale en ontspannen geboorteomgeving.

Begeleiding bij ouderschap

Ouders ervaren veel vreugde en uitdagingen zodra hun bundeltje ter wereld komt. Het is duidelijk dat begeleiding van onschatbare waarde is bij deze vreugdevolle maar uitdagende periode. Vind artikelen met over onderwerpen als borstvoeding, flesvoeding, het inrichten van de babykamer met spullen die geschikt zijn voor peuterspeelzalen of het selecteren van geschikte kinderwagens en het creëren van een veilige omgeving voor je kleintje. Plus we onderzoeken ontwikkelingsmijlpalen zoals slaaptraining en het verbeteren van cognitieve en motorische vaardigheden!

Een community met andere papa en mama’s

Baby Op Komst biedt een interactieve gemeenschap waar ouders elkaar kunnen ontmoeten. Deel ervaringen, stel vragen en ontvang steun en advies van anderen die samen deze ongelooflijke reis maken. Verken de forums, lees blogs van andere ouders en neem deel aan discussies over onderwerpen die jou interesseren!

 

Waarom je een kinderhelm voor je kind moet kopen

Waarom je een kinderhelm voor je kind moet kopen

Het brein is het kwetsbaarste onderdeel van ons lichaam. Bij kinderen geldt dat nog meer. Een kinderhoofd is nog niet helemaal ontwikkeld. Een valpartij kan dan nog grotere gevolgen hebben voor kinderen als voor volwassen. Dit is de reden waarom je een kinderhelm voor je kind moet kopen. Maar ook verkleint het schade aan het gezicht van je kind. In dit blogartikel vertellen we je welke maat fietshelm je nodig hebt en waar je nog meer op moet letten bij de aankoop van een kinderhelm.

Welke maat fietshelm heb je nodig?

De maat van een fietshelm is van groot belang. Dat geldt voor volwassen, maar zeker voor kinderen. Een kinderhelm moet namelijk altijd goed passen. Alleen dan is het hoofd (van je kind) zo goed al mogelijk beschermd. Welke maat fietshelm je nodig hebt, kom je achter door het hoofd van je kind op te meten. Dat doe je zo:

  • plaats het meetlint op ongeveer 1-2 cm boven de wenkbrauwen en wikkel het rond het hoofd
  • let erop dat het meetlint niet te strak aantrekt
  • de uitslag in centimeters vertelt welke maat je nodig hebt.

Maattabel fietshelm voor kinderen

  • 48 t/m 49 cm: Kinder S
  • 50 t/m 51 cm: Kinder M
  • 51 t/m 52 cm: Kinder L

De meeste fietshelmen zijn in maat verstelbaar. Hiermee kun je de helm goed laten aansluiten op het hoofd van je kind.

Is een fietshelm verplicht voor kinderen?

Nee in Nederland is niemand verplicht om een helm te dragen. Zowel kinderen niet als volwassenen niet. Maar zeker voor kinderen is het wel heel erg aan te raden om wel een fietshelm te dragen. Een ongeluk zit voor iedereen in een klein hoekje en het hoofd bij kinderen een nog kwetsbaarder onderdeel van je lichaam. Daar moet je zuinig op zijn. Zeker bij kinderen. In sommige landen is het wel verplicht om een fietshelm te dragen. In Frankrijk is het zo bijvoorbeeld wel verplicht voor kinderen tot 12 jaar en in Kroatië zelfs tot 16 jaar.

Kinder fietshelmen met Europees keurmerk

De reden waarom je een kinderhelm moet kopen voor je kind is natuurlijk wel duidelijk. Maar let bij de aankoop ook zeker of de helmen voorzien zijn van het Europese Kenmerk EN 1078. Dit keurmerk geeft aan dat de fietshelm over een stevige basiskwaliteit bezit. De kans is ook aanzienlijk groot dat je een helm tegenkomt met dit keurmerk. Zonder worden ze eigenlijk niet verkocht.

Comfortabele eigenschappen van een kinderhelm

Een helm kan nog zo de veiligheid vergroten, als het niet lekker zit draag je het ook niet. Kinderen ook niet. Daarom hebben de kinder fietshelmen vaak ook eigenschappen die het draagcomfort vergroot: ventilatie, een verstelbare binnenring voor de perfecte pasvorm, reflectie, kliksluiting en beperkt gewicht. Zo heb je de ideale combinatie van veiligheid en plezier voor je kind. En als ouder zijnde ben je ook gerust, want je kind kan veilig rondfietsen. Doet je kind aan skateboarden? Dan is een helm helemaal aan te raden! Een valpartij is dan net iets sneller gemaakt. Welke kinderhelm ga jij voor jouw kind kopen?

De leukste kinderkleding

De leukste kinderkleding

Kinderen groeien zo snel dat je bijna elke maand weer de stad in kan gaan om nieuwe kleertjes aan te schaffen. Het kopen van kinderkleding is voor veel ouders enorm leuk, maar toch lopen de kosten al snel op en ben je per maand tientallen tot honderden euro’s kwijt aan kinderkleding. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het altijd handig om goed te kijken wat je koopt. Veel mensen zijn namelijk al snel veel geld kwijt aan onnodige producten. Mensen hebben soms 5 mutsjes gehaald, maar vergeten dan om het broekje te halen wat echt nodig was.

Boodschappenlijstje

Het is dan ook handig om een boodschappenlijstje te maken om zeker te zijn dat je de juiste dingen koopt. Wanneer je van tevoren opschrijft wat voor kleding je nodig hebt kan je een stuk gerichter gaan shoppen. Dit maakt het shoppen een stuk makkelijker en zal enorm veel geld besparen.

Kledingtrends

Wil je weten wat de laatste kledingtrends zijn? Dan is het handig om goed social media in de gaten te houden. Op social media zijn er namelijk veel accounts die alle kinderkledingtrends bijhouden en plaatsen. Wil je weten welke winterjassen voor kinderen helemaal hip zijn deze winter? Dan kan je dit makkelijk vinden op social media. Echter worden er vaak dure producten in deze artikelen aangeboden. Ik zou het dus alleen als inspiratiebron gebruiken om leuke trends te vinden, maar ik zou niet direct de producten uit de artikelen aanschaffen.

Kan je nooit leuke kinderkleding vinden? Neem dan is een kijkje op www.kixx-online.nl voor allerlei leuke kinderkleding. Ze hebben een enorm aanbod van kinderkledingmerken die allemaal enorm goed mee gaan met de trends van dit moment. Wanneer je hier een kijkje neemt weet ik zeker dat je zal slagen!