Waarom je een kinderhelm voor je kind moet kopen

Waarom je een kinderhelm voor je kind moet kopen

Het brein is het kwetsbaarste onderdeel van ons lichaam. Bij kinderen geldt dat nog meer. Een kinderhoofd is nog niet helemaal ontwikkeld. Een valpartij kan dan nog grotere gevolgen hebben voor kinderen als voor volwassen. Dit is de reden waarom je een kinderhelm voor je kind moet kopen. Maar ook verkleint het schade aan het gezicht van je kind. In dit blogartikel vertellen we je welke maat fietshelm je nodig hebt en waar je nog meer op moet letten bij de aankoop van een kinderhelm.

Welke maat fietshelm heb je nodig?

De maat van een fietshelm is van groot belang. Dat geldt voor volwassen, maar zeker voor kinderen. Een kinderhelm moet namelijk altijd goed passen. Alleen dan is het hoofd (van je kind) zo goed al mogelijk beschermd. Welke maat fietshelm je nodig hebt, kom je achter door het hoofd van je kind op te meten. Dat doe je zo:

  • plaats het meetlint op ongeveer 1-2 cm boven de wenkbrauwen en wikkel het rond het hoofd
  • let erop dat het meetlint niet te strak aantrekt
  • de uitslag in centimeters vertelt welke maat je nodig hebt.

Maattabel fietshelm voor kinderen

  • 48 t/m 49 cm: Kinder S
  • 50 t/m 51 cm: Kinder M
  • 51 t/m 52 cm: Kinder L

De meeste fietshelmen zijn in maat verstelbaar. Hiermee kun je de helm goed laten aansluiten op het hoofd van je kind.

Is een fietshelm verplicht voor kinderen?

Nee in Nederland is niemand verplicht om een helm te dragen. Zowel kinderen niet als volwassenen niet. Maar zeker voor kinderen is het wel heel erg aan te raden om wel een fietshelm te dragen. Een ongeluk zit voor iedereen in een klein hoekje en het hoofd bij kinderen een nog kwetsbaarder onderdeel van je lichaam. Daar moet je zuinig op zijn. Zeker bij kinderen. In sommige landen is het wel verplicht om een fietshelm te dragen. In Frankrijk is het zo bijvoorbeeld wel verplicht voor kinderen tot 12 jaar en in Kroatië zelfs tot 16 jaar.

Kinder fietshelmen met Europees keurmerk

De reden waarom je een kinderhelm moet kopen voor je kind is natuurlijk wel duidelijk. Maar let bij de aankoop ook zeker of de helmen voorzien zijn van het Europese Kenmerk EN 1078. Dit keurmerk geeft aan dat de fietshelm over een stevige basiskwaliteit bezit. De kans is ook aanzienlijk groot dat je een helm tegenkomt met dit keurmerk. Zonder worden ze eigenlijk niet verkocht.

Comfortabele eigenschappen van een kinderhelm

Een helm kan nog zo de veiligheid vergroten, als het niet lekker zit draag je het ook niet. Kinderen ook niet. Daarom hebben de kinder fietshelmen vaak ook eigenschappen die het draagcomfort vergroot: ventilatie, een verstelbare binnenring voor de perfecte pasvorm, reflectie, kliksluiting en beperkt gewicht. Zo heb je de ideale combinatie van veiligheid en plezier voor je kind. En als ouder zijnde ben je ook gerust, want je kind kan veilig rondfietsen. Doet je kind aan skateboarden? Dan is een helm helemaal aan te raden! Een valpartij is dan net iets sneller gemaakt. Welke kinderhelm ga jij voor jouw kind kopen?

De leukste kinderkleding

De leukste kinderkleding

Kinderen groeien zo snel dat je bijna elke maand weer de stad in kan gaan om nieuwe kleertjes aan te schaffen. Het kopen van kinderkleding is voor veel ouders enorm leuk, maar toch lopen de kosten al snel op en ben je per maand tientallen tot honderden euro’s kwijt aan kinderkleding. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het altijd handig om goed te kijken wat je koopt. Veel mensen zijn namelijk al snel veel geld kwijt aan onnodige producten. Mensen hebben soms 5 mutsjes gehaald, maar vergeten dan om het broekje te halen wat echt nodig was.

Boodschappenlijstje

Het is dan ook handig om een boodschappenlijstje te maken om zeker te zijn dat je de juiste dingen koopt. Wanneer je van tevoren opschrijft wat voor kleding je nodig hebt kan je een stuk gerichter gaan shoppen. Dit maakt het shoppen een stuk makkelijker en zal enorm veel geld besparen.

Kledingtrends

Wil je weten wat de laatste kledingtrends zijn? Dan is het handig om goed social media in de gaten te houden. Op social media zijn er namelijk veel accounts die alle kinderkledingtrends bijhouden en plaatsen. Wil je weten welke winterjassen voor kinderen helemaal hip zijn deze winter? Dan kan je dit makkelijk vinden op social media. Echter worden er vaak dure producten in deze artikelen aangeboden. Ik zou het dus alleen als inspiratiebron gebruiken om leuke trends te vinden, maar ik zou niet direct de producten uit de artikelen aanschaffen.

Kan je nooit leuke kinderkleding vinden? Neem dan is een kijkje op www.kixx-online.nl voor allerlei leuke kinderkleding. Ze hebben een enorm aanbod van kinderkledingmerken die allemaal enorm goed mee gaan met de trends van dit moment. Wanneer je hier een kijkje neemt weet ik zeker dat je zal slagen!

3 belangrijke gebieden waar een babyblog zich op moet concentreren

Een babyblog wordt een vast veld voor mensen met pasgeborenen om hun voortgang te delen en bij te werken. Bijna allemaal deelden ze hun opwinding met verhalen, foto’s en video’s. Ondanks dat het leuk is om het te delen met vrienden en familie, zouden deze drie grote gebieden meer aandacht moeten besteden aan babyblogs of websites.

Voordat u zelfs maar denkt aan het gebruiken of kopen van versnellingen of speelgoed voor uw baby of baby, moet u altijd eerst aan veiligheid denken. Ouders met baby’s moeten veiligheid als de meest zorgwekkende en hoogste prioriteit beschouwen. Je baby zou een paar jaar lang wiegjes, wandelaars, kinderwagens, autostoeltjes, enzovoort gebruiken. Bovendien moeten alle producten voldoen aan de normen die zijn opgesteld door de overheid of gecertificeerde instantie, aangezien de richtlijnen en tips van de consument beschikbaar zijn.

Essentiële vaardigheden die ouders van nature hebben ontwikkeld door het opvoeden van hun baby’s, zijn zintuigen en bewustzijn. Het zal ze op de een of andere manier het risico laten voelen achter het gebruik van gereedschap en de behoeften van hun baby’s begrijpen. Als de moeder bijvoorbeeld niet aanvoelde of haar baby wil ‘elimineren’, en voordat ze de zindelijkheidstraining ondergaat, is het al te laat. Een babyblog met enkele richtlijnen zou geweldig zijn.

Met de vooruitgang van de technologie, bekijk de overdadige lijst van babyproducten met veel functies om uit te kiezen. Je kunt overweldigd worden door bijna verwarrende keuzes, maar laat het geen last zijn. Kies verstandig, want het budget bepaalt wat voor soort functies u krijgt, of het u zal helpen om ouderschap gemakkelijker en natuurlijk betaalbaarder te maken.

Concluderend, dit zijn de drie belangrijkste gebieden waarop elke babyblog zich zou moeten concentreren. Het is prima om een ​​aantal andere dingen te delen, zoals het delen van foto’s, korte video’s en het bijwerken van verhalen om er wat persoonlijkheid in te steken. Desalniettemin moet je jezelf niet beperken omdat een babyblog speciaal is gewijd aan de kostbare.