Veel nieuwe ouders staan ​​met spanning en angst voor de beslissing om hun kind naar de kinderopvang in Oosterhout te sturen. Als nieuwe ouders eraan denken hun kinderen voor het eerst bij iemand anders achter te laten, voelen ze zich daar vaak schuldig over. Al deze emoties komen veel voor en zijn te verwachten. Als je kinderdagverblijf echter over de volgende eigenschappen beschikt, hoef je je geen zorgen te maken. Je kinderen zijn in goede handen!

Een zorgzame en stimulerende omgeving met blije kinderen

In deze situatie is de eerste indruk alles. Kijk alsjeblieft naar de omgeving en zorg ervoor dat het als thuis voelt, gastvrij is en de diversiteit van de kinderen in de klas laat zien. Controleer ook of ze voor elke fase geschikte omgevingen hebben voor de leeftijd. Controleer bijvoorbeeld of de babykamer veel vloeroppervlak heeft voor kruipers en baby’s die “buiktijd” nodig hebben. Een ander voorbeeld is om te kijken of de oudere kinderen bureaus of tafels hebben waar ze kunnen kleuren of knutselen. Houd ook de kinderen in de gaten. Je kunt controleren of ze blij en geïnteresseerd lijken, toegang hebben tot een breed scala aan projecten en activiteiten, en lijken te reageren en zich op hun gemak voelen bij de zorgverleners. Bekijk hoe kinderen worden aangemoedigd om hun omgeving te verkennen en of ze zelf beslissingen nemen. Zoek ook naar tekenen dat de ideeën en interesses van kinderen worden gewaardeerd en overwogen. Daarnaast kun je ook kijken naar wat de kinderen doen en leren

Gekwalificeerde zorgverleners

Zorg er eerst voor dat ze over de fundamentele certificeringen en training beschikken. De meeste verzorgers moeten een diploma hebben in de ontwikkeling van de vroege kinderjaren of zijn bezig met het behalen van een diploma en moeten ten minste twee jaar college hebben gevolgd. Bovendien moeten ze worden getraind in reanimatie en andere nood protocollen. Als het gaat om de immateriële activa, kun je veel leren door simpelweg te observeren. Observeer de lichaamstaal van de verzorgers en hoe ze met de kinderen omgaan. Let ook op hoe comfortabel je je voelt bij de verzorgers, naast de omgang met de kinderen. Dit blijkt uit hoe ze communicatief, duidelijk en enthousiast zijn om met je samen te werken om voor je kinderen te zorgen en ze op te voeden.

Gelicentieerd en geaccrediteerd

Er zijn basisregels over het runnen van een kinderdagverblijf, dus het verkrijgen van een vergunning is een must. Het is echter aan jou om te beslissen of een goed kinderdagverblijf ook je eisen voldoet. Er zijn instanties die controleren of het centrum veilig is en aan alle regels voldoet. Accreditatiebureaus zijn particuliere groepen die centra bekijken op basis van een breed scala aan soms specifieke criteria. Alle werknemers krijgen bijvoorbeeld een uitkering, voertuigen staan ​​niet stil op de parkeerplaats, speelgoed op wielen dat buiten wordt gebruikt wordt niet naar binnen gebracht, enz. Door die criteria in gedachten te houden, kun je beoordelen of een kinderdagverblijf goed is of niet. Zoek dus een kinderdagverblijf in de buurt van je huis of werkplek en kijk of deze aan alle genoemde criteria voldoet!